Onze klanten over ons:

Beste Marc,
FANTASTISCH!
Marc, dit ziet er echt subliem uit! Ik weet niet hoe je het hebt klaargespeeld, maar ik had nooit verwacht dat de sanguine er zo goed zou uitkomen! Echt geweldig! Ook de montage in de passepartout! Helemaal top!
Zo blij hier mee!
Nog eens heel erg bedankt hiervoor. Ik ga dromen van Fanny en Cidonie vanavond! Zonder twijfel.
Groeten,
Kristof R.

restauratie-sanguine-news

Beste Marc,
Zwijndrecht - Dilsen Stokkem, een lange rit maar meer dan de moeite waard. Dankjewel voor de 2 mooie inlijstingen. We zijn ontzettend tevreden!
Groeten,
Tom Van Britsom

Dag Marc,
Hiermee wil ik u nog bedanken voor de mooie inlijsting, beglazing en retouchering van het schilderij met de zwartharige dame. De gewenste beeldvorming en indruk zijn goed behouden ten opzichte van de vorige inlijsting.
Nogmaals bedankt en succes verder met de zaak.
Groeten,
Jeroen

lijst-retouchering

Beste Marc,
Bedankt voor het professionele werk! De kader ademt terug helemaal de geschiedenis uit van weleer.
Mvg,
Bart

gerestaureerde kader

Hallo Marc,
Heel erg bedankt voor de prachtige inlijstingen van de werken van S. Douven! Het is ongelooflijk goed werk. Bedankt voor de goede raad en begeleiding voor het uitzoeken van de kader qua vormgeving en kleur!
Wij zijn er ondertussen heel erg gerust in dat als we bij jou bestellen het dik in orde komt!!
Lieve groeten
Lut en Ivo

Kader Douven

Dag Marc,
Het is prachtig!! Bedankt!
Brigitte Vanbilsen

Hoi Marc,
De spiegel hangt op en ik moet zeggen, ik vind het prachtig... Jo ook trouwens. Achteraf gezien moet ik je gelijk geven...de tafel die je het eerste getekend had (klassieker) was misschien beter geweest en had ook beter bij de spiegel gepast. Misschien dat ik me nog eentje laat bijmaken door jou...10 cm breder. Dit tafeltje kan ik nog in de slaapkamer zetten, geen probleem. Nogmaals bedankt voor het prima werk....ben supercontent!!! Tot in de week, dan kom ik mijn schuld vereffenen ;)...
De groetjes
Mirella

Geachte Heer,
Gisterenavond heb ik de foto's en kaders getoond aan mijn moeder. Deze was laaiend enthousiast, ze waardeert uw kennis en heeft nogmaals beklemtoont dat u een echte kunstenaar bent. Vooral de grootvader met rode vloer op achtergrond. Ze vindt dit een echt meesterstuk, zelden gezien!!!
Alvast bedankt,
Andere oude foto's en documenten zullen zeker volgen.
Met vriendelijke groeten,
Benoit

Dag Marc,
Bedankt voor deze schitterende symbiose van passie, kunst en werk.
Vriendelijke groeten,
Elly en Nico

Dag Marc,
We willen je nog bedanken voor het restaureren van ons schilderijtje. Het resultaat is gewoon prachtig. Dit hadden we nooit voor mogelijk gehouden. We hebben het een mooi plaatsje gegeven zodat iedereen die op bezoek komt het kan bewonderen.
Groetjes
Marc en Lou

Beste Marc,
Ik vind geen mogelijkheid om een commentaar te schrijven. Daarom langs hier. De begeleiding van de klant gaat bij Marc voor het persoonlijk zakelijk belang. Daarenboven is zijn smaak voor kleur en proporties uitzonderlijk uitgesproken. Wat kan je beter tegenkomen dan te zien dat Marc zelf tevreden is over het afgeleverde werk. Al deze troeven bij elkaar maakt de klant gelukkig en tevreden.
Groetjes
Yves D.

Aloha Marc,

Ik wil je zeker het respect en eer geven door een eerlijke en oprechte mening te geven van je werk. Je bent een prutseman ! Neen.... ik plaag maar. Ik heb op je website de reacties van de mensen zo'n beetje doorgenomen, en, als het mij tenminste niet ontgaan is, mis ik eigenlijk iets..... en dat wil ik dan aanvullen met mijn commentaar.

"Ambachtelijk" Wat is Ambachtelijk?
Onze noorderburen zeggen vaak ''ambachtschap is meesterschap'.' En dan houdt het daar precies mee op ! Ik vind deze definitie van het woord -zacht uitgedrukt- koel c.q. koud. Wij zuiderburen zijn daarentegen met een andere warmte opgevoed.

Hier is mijn definitie van het woord ''Ambachtelijk''
Men praat over ambachtelijk wanneer een product met ambacht of artisanaal gemaakt wordt. Dit betekent, als het op de originele of traditionele wijze gemaakt wordt. Met andere woorden, gemaakt of bewerkt met de regels van de kunst. Dit betekent ook in tegenstelling tot een industrieel product. Je moet dus als het ware, het talent en de gave hebben om je product totaal te laten onderscheiden van de massaproducten, en zelf een product op een originele wijze vervaardigen dat aan de basis en de regels van het vak voldoet. Ambachtelijke producten moeten zweet en liefde in zich dragen. Elk exemplaar is uniek doordat de Ambachtsman de individuele aandacht schenkt aan het materiaal, en persoon voor wie hij het maakt. Ambachtelijk betekent weten waar je begint en precies weten waar je stoppen moet. Ambachtelijk betekent ruimdenkend zijn en je eigen lat en grenzen beheerst durven verleggen.

Dit is in' t kort mijn definitie van Ambachtelijk en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit allemaal zo'n beetje terug heb kunnen vinden in het werk dat je voor ons hebt gemaakt.
Versta mij goed ; van zo'n vakmensen als u mogen er niet te veel zijn! Anders wordt "ambachtelijk product" weer ''massaproduct ''

Bedankt Marc voor je respectabele kunstwerk.
Fam. Vitali

Marc,
je hebt weer prachtig werk geleverd. Het heeft wat tijd gekost, maar uiteindelijk toch nog een plaatsje weten te vinden. Moest er wel een aantal andere kaders voor verhangen, maar het heeft een meer prominente plaats gekregen dan dat ik eerst van plan was. Ben er content mee. En bedankt je dochter nog maar om het te komen brengen. Was ik maar 20 jaar jonger hahaha
Groetjes en tot nog eens (hoewel ik eigenlijk geen plaats meer vrij hebt om iets op te hangen zijn er toch nog 2 dingen die ik wil laten herinlijsten)
Rien

Beste Marc,
Bedankt voor het doorsturen van uw verslag. We hadden nooit verwacht dat de litho (vol scheuren en vlekken) die we aan jou hebben toevertrouwd, zo mooi zou worden. Iedereen die de litho voorheen gezien heeft en hem nu bekijkt na jou restauratie, staat verstomd van het prachtige resultaat.
Onze dank hiervoor.
Ria en Willy

Beste Marc,
We zijn zeer happy met de restauratie en lijst van het kanaalzicht met fabrieken. Ik wacht je becijfering van de andere twee lijstjes nog af.
Tot spoedig,
Groeten,
Tom

Dag Meneer Sterken,

We zijn bijzonder tevreden over de grote zorgzaamheid en deskundigheid die we mochten ervaren bij bewaring en restauratie van onze oude etsen en schilderijen. Een kader (scheefgetrokken, gapende hoeken en beschadigde moulures) hebt u vakkundig en boven verwachting weten te herstellen.
Ook vinden we het fijn dat u alle tijd neemt om rustig te adviseren. Waar zich keuzes stellen, kunt u op heldere wijze documenteren zonder iets te willen opdringen.

Een adres van vertrouwen!
Pierre en Annie

Getuigschrift

Naam van de opdrachtgever: Kerkfabriek Sint-Willibrordus Eisden, Vrijthof 14 te 3630 Eisden-Centrum-Maasmechelen, p.a. Voorzitter Coolen Rik.
Verklaart dat het Kunstrestauratieatelier "Galatea" o.l.v. Marc Sterken tijdens het jaar 2008 van januari tot september tot algemene voldoening van de kerkraad de volgende restauratieopdrachten heeft uitgevoerd:

Wij zullen het kunstrestauratieatelier Galatea zeker een offerte laten maken voor de in de toekomst nog te restaureren houten kunstwerken die onze kerk rijk is.

Besluit van de kerkraad op 1 september 2008

Geachte Heer Sterken,
Uw bericht werd goed ontvangen. Bedankt! We zijn zeer tevreden over de al uitgevoerde restauraties. Bij thuiskomst bedachten we dat we de fotokopie van de achterzijde van de "Napoleon" bij u vergeten hebben. Wilt u die voor ons bewaren tot we eens langskomen?
Nog eens bedankt en vriendelijke groet.
Pierre en Annie

Hallo Marc,
Dank voor je mailtje. Prachtig werk is dat. Zaaaalig eens te zien dat er nog vaklui zijn die zo iets kunnen...'t is alleszins genoteerd !
Groetjes en proficiat,
Etienne

Dag Marc,
We wilden je nog eens extra bedanken voor het zeer goede werk dat je gedaan hebt met la Reine Margot. Ze hangt al terug boven de schoorsteen en het is ronduit prachtig.
Bedankt,
Stef en Dorien

Beste Marc,
je hebt jezelf weer eens overtroffen met die wondermooie en speciaal voor mij gemaakte lijst , met 24 karaats goud, voor mijn 2 nieuwe Golzius gravures van 400 jaar oud ! Ik koop nu reeds zo vele jaren bij jou en toch weet je me nog keer op keer te verrassen met je originele lijsten en geweldig geslaagde restauraties ! Je vakmanschap en integriteit is effenaf grandioos ! Je mag me ook altijd als referentie opgeven , zodat ik ook anderen van je kunde kan vertellen.
mvg
Dr. W.LENSSEN

Marc is zo iemand met wie je aan de praat blijft - iemand die van het ambacht houdt. Waar ontmoet je mensen van dit kaliber? Ik kwam al jaren langs zijn atelier, en was nog niet eerder met een in te lijsten werk naar binnen gegaan. Tot eind 2007. Ik bracht enkele houtskool tekeningen die al jaren in mijn huis lagen, opgerold. Hoho, dat moet je Marc laten zien. Die nam het werk over, en verzorgde het als ware het een ziekte patient. Hij zocht met mij de perfecte lijsten uit en perfectioneerde het geheel tot een kuntstwerk. Ik had geen reserve om meer werk in te brengen. Marc restaureert met precisie, en geeft het in te lijsten werk alles wat het nodig heeft. Ik ben een tevreden man omdat de werken tijdloos zijn, ze me aankijken en tot jaar en dag nog behouden blijven voor licht, hitte en vochtigheidsveranderingen. Zorg dat je tijd hebt als je bij Marc langs gaat. Hij weet veel, en vooral zijn ervaring die ook op deze site te lezen is is buitengewoon - je brengt niet zomaar even een bezoekje, het is alsof je gaat dineren.
Chapeau Marc!
Eric Vermetten

Mark,
bij deze wil ik je nog eens hartelijk danken voor het voortreffelijke inlijst werk wat je voor mij gedaan hebt. Beide keren dat je nu iets voor me hebt ingelijst laten je vakmanschap zien en tegen een zeer betaalbare prijs. Ook de extra verpakking werd op prijs gestelt en werd door de ontvangers zeer gewaardeerd. Nogmaals mijn hartelijke dank, voor het professionele geleverde werk. Je hebt er zeker een klant bij :-)
Met vriendelijke groeten,
Rien van Doorn

Dag Marc,
Wij zijn heel tevreden met onze gerestaureerde officier en hij hangt zeer mooi! Prima werk!
Beste groeten,
Dorien

Dag Mr Sterken,
Omdat ik zo tevreden ben over het resultaat van mijn ovale kader zou ik u willen vragen om het rechhoekige kadertje naar uw smaak te willen inkleden. Ik zou ook nog mijn huwelijkskrans willen laten inlijsten.
Vveel dank op voorhand
Magdalena Verhaeghe, Roeselare

Hartelijk dank voor de zeer mooie inlijsting - een understatement... Ik ben er echt door verrast. Maakt het toch wat gewone etsje (aquatint) heel wat interessanter. We hebben nog altijd niet de juiste plaats gevonden om het op te hangen - ook zoiets moet juist zitten - maar we komen er wel.
Tot dan en nog eens hartelijk dank.
Katrien Vandermeersch

Goedemorgen Marc, wat een prachtig exemplaar! Ik heb het uiteraard over de spiegel die nu in onze hal hangt te schitteren. Wij vinden hem prachtig, de commentaren zijn lovend en als ik erin kijk ben ik ook blij (al zal dat laatste, in alle bescheidenheid, niet aan de spiegel liggen ;o) ).
Elke Cosemans

« Terug naar vorige pagina

  • Home
  • Inlijstingen
  • Kunstrestauratie
  • Kunstverkoop
  • Kunstgalerij atelier
  • Over ons
  • Contact
  • Links
 

English version

Bezoek ons op facebook