Kunstrestauratie

Galatea video

Een kunstwerk met liefde en vakmanschap gemaakt, verdient een gelijkaardige aanpak bij de restauratie. Kunstrestauratie-atelier Galatea garandeert een professionele werkwijze bij de restauratie.
Bekijk de video hiernaast »
Bekijk ook de video 'Marc Stercken over kunst op TVL'

Restauratie van papier, etsen, gravures, litho’s, enz.

Meerdere factoren kunnen leiden tot degradatie en verval van papier: slechte bewaaromstandigheden, onstabiele producten in het papier en vooral inlijstingen van slechte kwaliteit, kunnen uw waardevol werk verknoeien.
Meer over de restauratie van papier »

Restauratie van schilderijen

We onderscheiden 2 groepen van schilderijrestauraties. Enerzijds schilderijen op geweven dragers en anderzijds op andere dragers, waaronder: houten panelen, koper, glas en papier.
Meer over de restauratie van schilderijen »

Restauratie van inlijstingen

Lijstenmaker Marc Sterken wendt professionele inlijstingstechnieken aan om waardevolle werken te conserveren en aantrekkelijk te presenteren.
Meer over de restauratie van inlijstingen »

Kunstrestauratie

Expertise

We zijn erkend door de expertiseassociatie "ARGVS", en daarom bevoegd in het onderzoek en de waardebepaling van kunstvoorwerpen.
Meer over expertise »

Expertise kunst

De meerwaarde van professionele kunstrestauratie

Restauratie is een vak apart dat een uitgebreide kennis van materialen en techniek vraagt, het is een arbeidsintensief en ingewikkeld vak. Ten onrechte wordt echter gedacht dat restaureren extreem duur is. Dit hoeft niet, want conserveren is vaker de boodschap dan een beeld terugbrengen naar zijn oorspronkelijke toestand.

Een juiste diagnose stellen en internationaal aanvaarde deontologie toepassen, waardoor de authenticiteit van het voorwerp gegarandeerd blijft, staan centraal.

"Restaureren is met zorg bezig zijn met objecten die eerder door anderen zijn gemaakt, omdat men daarin waarden - van welke aard dan ook - onderkent, die men de moeite waard vindt om aan de volgende generatie door te geven."

Professionele restauratie


Vragen? Meer weten? CONTACTEER ONS »

Onze klanten aan het woord
"We wilden je nog eens extra bedanken voor het zeer goede werk dat je gedaan hebt ..."
Lees meer commentaren »

  • Home
  • Inlijstingen
  • Kunstrestauratie
  • Kunstverkoop
  • Kunstgalerij atelier
  • Over ons
  • Contact
  • Links
 

English version

Bezoek ons op facebook