Over Marc Sterken

Marc SterkenMarc Sterken, Meester Inlijster-Vergulder, studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te St-Truiden. Daarna volgde hij een opleiding Plastisch Tekenen en pastel- en houtskooltechnieken o.l.v. Frans Smets en Raoul Chanet. Verder studeerde hij schilderkunst o.l.v. Arthur Renson, Georges Francis, Ri Coeme en Oscar Poelmans. Hij bekwaamde zich in ambachtelijk inlijsten-vergulden o.l.v. Paul Wuyts, en tevens in de restauratie van historisch papier bij Ir. Etienne Mahieu. Tenslotte studeerde Marc Sterken de klassieke 18de eeuwse bladgoudtechnieken bij Maître-Doreur Antoine Palomares, te Versailles.

Marc Sterken is ook docent 'inlijsten-vergulden' aan het vormingscentrum te Tongeren.
U kan dus van zijn opleiding en ervaring profiteren om Uw kunstwerk te restaureren, conserveren en in te lijsten. Zijn specialiteiten als lijstenmaker zijn handvervaardigde passe-partout-versieringen, zoals Franse Biseau & Lavis, en persoonlijke cartouches.

Marc Sterken is lid van de 'Art Restorers Association' (www.art-restorers.be)

Expertise

argvsAls erkend deskundige van expertiseassociatie 'ARGVS' (www.argvs.be) en lid van 'FEBEX' (Federatie van Belgische Expertenverenigingen) is Marc Sterken bevoegd in het onderzoek en de waardebepaling van kunstvoorwerpen. Specialisatie: kunst op papieren dragers.

FEBEX

Privé-personen, banken, verzekeringen, notarissen, enz., kunnen rekenen op een onpartijdige service. Bijstand wordt verleend bij nalatenschap, brand, diefstal, overstroming, inventaris, catalogus, enz. U kan geadviseerd worden om eventuele schadebeperkende maatregelen te nemen.

Als verzekerde kan U vooraf getaxeerd worden, waardoor bij eventuele schade de getaxeerde bedragen uitgekeerd worden. Bij getaxeerde polissen gaat de afhandeling sneller. De verzekerde dient meestal zijn schade aan te tonen. Voortaxatie kan dus heel wat problemen voorkomen.

Vragen? Meer weten? CONTACTEER ONS »

  • Home
  • Inlijstingen
  • Kunstrestauratie
  • Kunstverkoop
  • Kunstgalerij atelier
  • Over ons
  • Contact
  • Links
 

English version

Bezoek ons op facebook